VOG aanvraag

Werk jij als zelfstandige in de zorg en heb je een VOG nodig? Dan kunnen wij jou helpen bij het aanvragen! Een VOG kan je nodig hebben voor je beroep in de zorg en welzijn sector. In enkele simpele stappen helpen wij jou aan je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat is een VOG en waarom is het belangrijk?

VOG staat voor verklaring omtrent gedrag. Dit is een document waarin staat dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd die een belemmering vormen voor het uitoefenen van je beroep in de zorg en welzijn sector. Werkgevers vragen hier vaak naar bij het aannemen van nieuwe werknemer.

Beroepen waarvoor een VOG vereist is

Binnen de zorg en welzijn sector zijn er diverse beroepen waarvoor een VOG verplicht is. Dit zijn beroepen als:

  • Artsen
  • Verzorgenden
  • Verpleegkundigen
  • Psychologen
  • Fysiotherapeuten
  • Jeugd- en gezinsprofessionals
  • Pedagogisch medewerkers
  • Maatschappelijk werkers

Bij al deze beroepen werk je met kwetsbare groepen, zoals kinderen, ouderen, zieken en mensen met een beperking. Het is daarom essentieel dat je kunt aantonen dat je een ‘schoon verleden’ hebt.

VOG aanvragen via Zorgdoenwijsamen

Een VOG met de naam van een opdrachtgever erop is beperkt bruikbaar. Met Zorgdoenwijsamen B.V. op jouw VOG kun je deze bij meerdere opdrachtgevers gebruiken. Dit bespaart herhaalde aanvraagkosten en tijd.

Het aanvragen van een VOG voor de zorg en welzijn sector doen wij samen en is erg simpel. Ons eenvoudige aanvraagproces voorziet je van duidelijke instructies, zodat je snel en zonder gedoe jouw VOG kunt aanvragen.

Je ontvangt van ons een directe link waarbij je een aantal stappen zal doorlopen. Je aanvraag zal daarna automatisch verstuurd worden naar Dienst Justis. Dit is de instantie die verantwoordelijk is voor de afgifte van VOG’s. Zodra deze jouw aanvraag goedgekeurd hebben ontvang je binnen enkele dagen je VOG thuis.

Wanneer je in de zorg en welzijn sector werkt of wilt gaan werken, is het belangrijk om te weten dat de eisen voor een VOG per functie kunnen verschillen. Zo kunnen screeningprofielen variëren, afhankelijk van de specifieke taken en verantwoordelijkheden van de functie. Het is daarom belangrijk dat je goed informeert welke eisen er gelden voor jouw functie. Dit kun je doen bij je (toekomstige) werkgever of de brancheorganisatie waarbij je werkgever is aangesloten.

Mocht je tijdens het aanvragen van je VOG toch nog vragen hebben of heb je hulp nodig? Dan staat onze klantenservice voor je klaar!

VOG direct aanvragen

Verklaring Omtrent Gedrag bestellen? Doe het nu!